Εγνατία 90, 3ος όροφος
54623 Θεσσαλονίκη
+30 2310 275 010
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ
Διδακτική Δραστηριότητα

Διδακτική Δραστηριότητα


Αυτοδύναμη διδασκαλία
Βιογραφικό

Βιογραφικό


Ειδικός ορθοδοντικός Δρ. Ειρήνη Τσαγκάρη
Το ιατρείο

Το ιατρείο


Το ορθοδοντικό ιατρείο μας στη Θεσσαλονίκη
Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις


Απαντήσεις σε ερωτήματα που συχνά σας απασχολούν
Διδακτορική Διατριβή

Διδακτορική Διατριβή


Τρισδιάστατη ακτινογραφική απεικόνιση και ανάλυση της κρανιοπροσωπικής μορφολογίας μυών με μυική δυστροφία Duchenne και υπό θεραπεία με botulinum toxin A
Μεταδιδακτορική Έρευνα

Μεταδιδακτορική Έρευνα


Ερευνητική Δραστηριότητα

Η Ορθοδοντικός

Συχνές ερωτήσεις

Συχνές ερωτήσεις

Απαντήσεις σε ερωτήματα που συχνά σας απασχολούν

Συχνές ερωτήσεις που γίνονται σχετικά με κάθε είδους ορθοδοντικά προβλήματα. Διαβάστε τις απαντήσεις και λύστε όλες σας τις απορίες.

Τι είναι η ορθοδοντική;
Η Ορθοδοντική είναι η αναγνωρισμένη ειδικότητα της Οδοντιατρικής που επικεντρώνεται στη διευθέτηση των δοντιών στα τόξα τους, στην αρμονία της σχέσης των γνάθων μεταξύ τους και στην αισθητική του προσώπου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής θεραπείας;

  • Με την ορθοδοντική θεραπεία και κατόπιν ευθυγράμμισης των δοντιών, το βούρτσισμα γίνεται ευκολότερα και η στοματική υγιεινή καλυτερεύει. Αυτό σημαίνει πιο υγιή δόντια και ούλα και ακόμη αποφυγή πρόωρης απώλειας δοντιών.
  • Απόκτηση ενός όμορφου και λαμπερού χαμόγελου.
  • Βελτίωση της αισθητικής του προσώπου.
  • Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχοκοινωνική ευεξία.
  • Καλύτερη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος (μάσηση, ομιλία, αναπνοή).
  • Η ορθοδοντική μπορεί να συμβάλει ως προεργασία μιας μετέπειτα προσθετικής εργασίας από τον οδοντίατρό σας, ανορθώνοντας δόντια ή δημιουργώντας τον κατάλληλο χώρο.
  • Πρόληψη τραύματος μπροστινών δοντιών της άνω γνάθου που είναι πολύ "πεταχτά" κατόπιν ευθυγράμμισής τους.
Πότε γίνεται ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος σε ένα παιδί;

Ο πρώτος ορθοδοντικός έλεγχος σε ένα παιδί για μία αρχική αξιολόγηση μπορεί να γίνει από την ηλικία των 4 ετών και ιδανικά το αργότερο στην ηλικία των 7 ετών. Έτσι, η αντίληψη ότι οι γονείς πρέπει να περιμένουν την ανατολή όλων των μόνιμων δοντιών πριν την πρώτη επίσκεψη στον ορθοδοντικό είναι πλήρως λανθασμένη.

Πόσο καιρό διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία;
Αυτό εξαρτάται από το ορθοδοντικό πρόβλημα που εμφανίζει ο κάθε ασθενής. Μέση διάρκεια μιας ολοκληρωμένης θεραπείας είναι 1 - 1 1/2 χρόνια.

Πόσο τακτικές είναι οι επισκέψεις στον ορθοδοντικό;
Συνήθως πρέπει να επισκέπτεστε τον ορθοδοντικό κάθε 4 - 6 εβδομάδες.

Είναι η ορθοδοντική θεραπεία επώδυνη;
Όχι! Η ορθοδοντική θεραπεία δε συνοδεύεται από πόνο. Αφού τοποθετηθούν οι ορθοδοντικές συσκευές είναι απολύτως φυσιολογικό ο ασθενής να αισθάνεται μία ήπια ενόχληση στα δόντια κατά την μάσηση κυρίως. Συνήθως απαιτούνται 2 - 3 μέρες προσαρμογής στους καινούριους μηχανισμούς.

Μπορεί ο ασθενής να επιστρέψει στις καθημερινές του δραστηριότητες μετά την έναρξη της ορθοδοντικής θεραπείας;
Φυσικά! Την ίδια κιόλας ημέρα!

Θα πρέπει να αποφεύγω κάποιες τροφές κατά την ορθοδοντική θεραπεία;
Κολλώδεις τροφές όπως τσίχλες, καραμέλες κτλ θα πρέπει να αποφεύγονται καθώς μπορεί να ξεκολλήσουν τα σιδεράκια. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο σκληρά τρόφιμα όπως μήλα, καρότα, παξιμάδια κτλ., δεν θα πρέπει να δαγκώνονται ολόκληρα με τα μπροστινά δόντια, αλλά να τεμαχίζονται.

Πώς και κάθε πότε θα πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια μου κατά την ορθοδοντική θεραπεία;
Κατά την ορθοδοντική θεραπεία η τήρηση σωστής στοματικής υγιεινής είναι το άλφα και το ωμέγα. Η τεχνική βουρτσίσματος διαφέρει σε ασθενείς που φοράνε σιδεράκια και ακριβείς οδηγίες θα σας δοθούν κατά την έναρξη της θεραπείας. Γενικότερα τα δόντια θα πρέπει να βουρτσίζονται σχολαστικά για 3 - 4 λεπτά μετά από κάθε γεύμα.

Μέχρι ποια ηλικία είναι δυνατόν να γίνει ορθοδοντική θεραπεία;
Σε οποιαδήποτε ηλικία! Δεν υπάρχει όριο στην ηλικία ώστε να ξεκινήσει κανείς με την ορθοδοντική θεραπεία. Τα σύγχρονα ορθοδοντικά μέσα (διάφανα σιδεράκια, διάφανοι νάρθηκες) κάνουν την ορθοδοντική θεραπεία δυνατή σε όλους!

Γιατί είναι απαραίτητη η συγκράτηση του ορθοδοντικού αποτελέσματος;
Μετά την ευθυγράμμιση των δοντιών ακολουθεί η φάση της συγκράτησης για την διατήρηση του ορθοδοντικού αποτελέσματος. Αυτό επιτυγχάνεται είτε με κινητές ορθοδοντικές συσκευές που φοριούνται από τον ασθενή το βράδυ (μασελάκια, νάρθηκες), είτε με την συγκόλληση ενός ειδικού λεπτού ορθοδοντικού σύρματος στην πίσω πλευρά των πρόσθιων δοντιών. Ο έλεγχος των συγκρατητικών συσκευών γίνεται από τον ορθοδοντικό σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ποιο είναι το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας;
Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από την βαρύτητα του ορθοδοντικού προβλήματος, την διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας καθώς και το είδος των ορθοδοντικών συσκευών που θα χρησιμοποιηθούν. Η κάθε περίπτωση εξετάζεται μεμονωμένα και κατόπιν καθορίζεται το κόστος. Η πληρωμή γίνεται σταδιακά και σε συνεννόηση μαζί μας ετοιμάζουμε ένα πλάνο που διευκολύνει στις οικονομικές σας υποχρεώσεις.

Μπορώ να επισκέπτομαι τον οδοντίατρο μου κατά την διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας;
Φυσικά! Θα πρέπει απαραίτητα να συνεχίσετε να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για καθαρισμό και λεπτομερή έλεγχο των δοντιών σας.
Όμορφο και υγιές χαμόγελο για μικρούς και μεγάλους
Ορθοδοντικός Οδοντογιτρός Θεσσαλονίκη
Ειδικός Ορθοδοντικός Ειρήνη Π. Τσαγκάρη Dr. med. dent.
Εγνατία 90, 3ος όροφος, 54623 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: +30 2310 275 010, Κινητό τηλέφωνο: +30 6973 795 514
Ιατρείο Ορθοδοντικής

Απαντήσεις σε ερωτήματα που συχνά σας απασχολούν
ορθοδοντική, Θεσσαλονίκη, αισθητική, χαμόγελο, ηλικία, ορθοδοντική, ορθοδοντική, παιδιά, ορθοδοντική, θεραπεία, διάρκεια, ορθοδοντική, πόνος, ορθοδοντική, τροφές, ορθοδοντική, βούρτσισμα, Ορθοδοντική, ηλικία, συγκράτηση, ορθοδοντική, κόστος, ορθοδοντική, διάφανοι, νάρθηκες, διάφανα, μασελάκια, σιδεράκια
Η Ορθοδοντικός, Γιατρός Θεσσαλονίκη


with   geodi engine
scroll up
gallery ❰   ❱